Take the 2-minute tour ×
Tridion Stack Exchange is a question and answer site for Tridion developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

I am using Tridion 2011,

  • Created one event system dll
  • Deployed it on CMS server
  • Registered it in the config
  • Restarted
    • SDL Tridion Content Manager COM+ package
    • the Tridion Content Manager Publisher service/Service Host, and
  • Recycled the SDL Tridion IIS Application Pool.

Since then I am unable to save any TBB's (comps and pages are getting saved in tridion) and getting the below error on 'Save & Close' even after rolling back all the event and config changes and restarting the services again. Is it cache issue?

The configuration file has been changed by another program. (E:\websites\Tridion\Config\Tridion.ContentManager.config)
Unable to save Template Building Block .. 
share|improve this question
add comment

3 Answers 3

Unfortunately you will have to restart your system. There's no other cure to this problem. This happens because in Tridion 2011 there's a mix of .Net and VB code. Some parts are already migrated (pages and components save) and others are not (TBBs). In later versions there's no VB code anymore and this problem doesn't occur.

share|improve this answer
    
So I need to restart the CMS server itself? –  user945 Mar 4 at 12:31
    
Yes ............ –  user978511 Mar 4 at 12:34
    
Yes I am able to save TBB's now. So if I deploy any event system dll and change the config, I also need to restart the server for the TBB's? –  user945 Mar 5 at 8:53
    
It happens once in a while and when it happens - it happens. There's no clear rule to follow –  user978511 Mar 18 at 7:40
add comment

Restart the template builder and also restart the Template builder service,

share|improve this answer
add comment

Instead of Server Re-start, do following (for me it resolves the issue):

  • Stop IIS (iisreset /stop)
  • Shut Down SDL Tridion Content Manager COM+ App
  • Re-Start All Tridion related Services
  • Start IIS (iisreset /start)
  • End explorer process and restart it (From Task Manager)

If it still does not work, follow what user978511 has suggested.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.