2 deleted 10 characters in body
source | link

Not very sure about SDL Tridion 2001 SP1, but I can assure you that in SDL Tridion 2011, this is not a browser thing but a cache thing. There are multiple caches are there which may be causing this behaviour. Starting from soft to hard solution, you can try below steps one by one:

  1. Press F5 or Press Ctrl + F5 - If does not work go to step 2 - This does not work at least for me even for a single time while I am accessing the CME over the internet though my PC
  2. Close the Browser and Reload the CME - If does not work go to step 4
  3. Go to CMS Server and Restart SDL Tridion Content Manager App Pool - - If does not work go to step 5
  4. Go to DCOM+ configuration and restart SDL Tridion Content Manager DCOM+ application

Also, in the installation folders there is a config (I need to search for its complete path), in which you can set this cache behaviour and set expiration timeout for the cache. Say if you set this to 0, the performance may be slow but such changes will be immediately visible.

UPDATE

The cache duration is specified in %TRIDION_HOME%\web\WebUI\WebRoot\Configuration\System.config.

The default is: <cache httpexpireduration="P10Y0M0DT0H0M0S"/>

The format is documented on http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601#Durations, but in general "pushing" the non-zero to the right will make the cache expire sooner.

Not very sure about SDL Tridion 2001 SP1, but I can assure you that in SDL Tridion 2011, this is not a browser thing but a cache thing. There are multiple caches are there which may be causing this behaviour. Starting from soft to hard solution, you can try below steps one by one:

  1. Press F5 or Press Ctrl + F5 - If does not work go to step 2 - This does not work at least for me even for a single time while I am accessing the CME over the internet though my PC
  2. Close the Browser and Reload the CME - If does not work go to step 4
  3. Go to CMS Server and Restart SDL Tridion Content Manager App Pool - - If does not work go to step 5
  4. Go to DCOM+ configuration and restart SDL Tridion Content Manager DCOM+ application

Also, in the installation folders there is a config (I need to search for its complete path), in which you can set this cache behaviour and set expiration timeout for the cache. Say if you set this to 0, the performance may be slow but such changes will be immediately visible.

UPDATE

The cache duration is specified in %TRIDION_HOME%\web\WebUI\WebRoot\Configuration\System.config.

The default is: <cache httpexpireduration="P10Y0M0DT0H0M0S"/>

The format is documented on http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601#Durations, but in general "pushing" the non-zero to the right will make the cache expire sooner.

Not very sure about SDL Tridion 2001 SP1, but I can assure you that in SDL Tridion 2011, this is not a browser thing but a cache thing. There are multiple caches which may be causing this behaviour. Starting from soft to hard solution, you can try below steps one by one:

  1. Press F5 or Press Ctrl + F5 - If does not work go to step 2 - This does not work at least for me even for a single time while I am accessing the CME over the internet though my PC
  2. Close the Browser and Reload the CME - If does not work go to step 4
  3. Go to CMS Server and Restart SDL Tridion Content Manager App Pool - - If does not work go to step 5
  4. Go to DCOM+ configuration and restart SDL Tridion Content Manager DCOM+ application

Also, in the installation folders there is a config (I need to search for its complete path), in which you can set this cache behaviour and set expiration timeout for the cache. Say if you set this to 0, the performance may be slow but such changes will be immediately visible.

UPDATE

The cache duration is specified in %TRIDION_HOME%\web\WebUI\WebRoot\Configuration\System.config.

The default is: <cache httpexpireduration="P10Y0M0DT0H0M0S"/>

The format is documented on http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601#Durations, but in general "pushing" the non-zero to the right will make the cache expire sooner.

1
source | link

Not very sure about SDL Tridion 2001 SP1, but I can assure you that in SDL Tridion 2011, this is not a browser thing but a cache thing. There are multiple caches are there which may be causing this behaviour. Starting from soft to hard solution, you can try below steps one by one:

  1. Press F5 or Press Ctrl + F5 - If does not work go to step 2 - This does not work at least for me even for a single time while I am accessing the CME over the internet though my PC
  2. Close the Browser and Reload the CME - If does not work go to step 4
  3. Go to CMS Server and Restart SDL Tridion Content Manager App Pool - - If does not work go to step 5
  4. Go to DCOM+ configuration and restart SDL Tridion Content Manager DCOM+ application

Also, in the installation folders there is a config (I need to search for its complete path), in which you can set this cache behaviour and set expiration timeout for the cache. Say if you set this to 0, the performance may be slow but such changes will be immediately visible.

UPDATE

The cache duration is specified in %TRIDION_HOME%\web\WebUI\WebRoot\Configuration\System.config.

The default is: <cache httpexpireduration="P10Y0M0DT0H0M0S"/>

The format is documented on http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601#Durations, but in general "pushing" the non-zero to the right will make the cache expire sooner.