3

I have installed Outbound Email and Audience manager, have configured the database access via MSSQL and I am setup with a Tridion Admin user. The problem is, that in the 2011 GUI there is supposed to be an Outbound Email node in certain publications, but I cannot see it. I get no errors in my log and have verified the install.

Any ideas? Thanks

  • check in the Windows Event Logs for possible error message for Outbound Emails - I hope there will be, kindly share them. – Pankaj Gaur Jan 16 '15 at 11:48
  • No, nothing appears in the logs. – DonnieEgberts Jan 16 '15 at 13:43
2

I can think of two possible scenarios:

  1. You haven't actually enabled AM/OE in any Publications.
  2. Your license doesn't cover Outbound E-mail (or Audience Manager which is required for OE).

To check the first option, edit the Publication properties and check if there is an Audience Management tab. If there isn't, the problem is likely with your license.

If it's there, go to that tab and change something (e.g. one of the URLs) and click Save. The Audience Management and Outbound E-mail nodes should then show up in the tree. If they still don't, try refreshing.

| improve this answer | |
  • Do you also have a valid Audience Manager license? OE depends on that. If you start any of the AM/OE services, you will likely see the licensing errors in the event viewer. – Peter Kjaer Jan 16 '15 at 12:42
  • Hm, no in my license.xml I only have an Outbound E-mail node. – DonnieEgberts Jan 16 '15 at 13:45
  • OE is built on top of Audience Manager, so you cannot use it without also having a license for AM. You should have received one at the same time; if you cannot find it, contact Support. – Peter Kjaer Jan 16 '15 at 13:55

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.