7

i am getting below error when browsing the page i have published the page with .aspx extension . i am actually creating static page using smart target 2014 and tridion 2013 SP1.cd_wai_conf.xml is already available in config folder

java/lang/NoClassDefFoundError

Some configured classpath roots cannot be found

================================================

ClassPath : C:\websites\SmartTargetTest\bin\bin ClassPath : C:\websites\SmartTargetTest\bin\bin

============================================================ Some Java classes or interfaces could not be found or loaded

The most typical reasons for this problem are:

  • you forgot to configure a classpath
  • a jarfile, zipfile, or directory is missing from your classpath
  • you have a typo in one of your classpath entries
  • a jarfile required by one of your classes is missing from your classpath
  • a jarfile on your classpath is out-of-date and does not contain some new classes
| improve this question | | | | |
2

Although everyone above has mentioned about missing the JAR file and checking whether you are missing it - The most important thing is that you must check and put the JAR file and/or configs at the right place - In case you are having a bin\lib and bin\config in the executing website location, then this will supersede over the bin\lib and bin\config folder available in your Content Delivery setup.

Ensure you have these missing JAR files and/or configs in these directories of your executing application if this is the case along with your Content Delivery setup

| improve this answer | | | | |
  • finally issue is resolved and page is rendered ... – Hem Kant Jan 30 '15 at 12:16
4

You are missing a JAR. Check again if you deployed all the SDL and third party JARs for:

  • SDL SmartTarget
  • SDL Tridion Content Delivery

Don't focus too much on the ...\bin\bin classpath, it looks weird but in my experience this just means a JAR in ...\bin\lib is missing.

If fixing the JARs does not work, take a step back and get a test page, with for example just some SmartTarget controls working. That might give you additional hints.

| improve this answer | | | | |
  • Below are the jar files which i have copied in my website smarttarget_core.jar smarttarget_entitymodel.jar commons-codec.jar commons-discovery.jar commons-httpclient.jar commons-lang.jar commons-logging.jar jdom.jar jersey-client.jar jsr181-api.jar oro.jar Tridion.SmartTarget.dll Tridion.Smarttarget.Interop.dll – Hem Kant Jan 28 '15 at 8:59
  • When i am using .html extension page then it is not giving any error . Also generating the smart target related tag checkd in view source but not rendering any content on page – Hem Kant Jan 28 '15 at 9:38
  • Is your page not using any Tridion controls? You do not have the Tridion content delivery api role jars. – Jan H Jan 28 '15 at 11:28
  • I have followed the below link to configure the .net web application docs.sdl.com/LiveContent/content/en-US/SDL_SmartTarget_2014-v1/… – Hem Kant Jan 28 '15 at 11:56
3

Just came across this issue, my fix was a little different so i'll add it here.

In my cd_wai_conf.xml file the path to my licence file was commented out.

I simply uncommented the line, ensuring the path to cd_licence.xml was correct and restarted the webservice to fix it.

hope this helps someone out there :)

| improve this answer | | | | |
1

One of the pre-requisites for SmartTarget is a working CD installation.

So hopefully you didn't only install the SmartTarget JAR files and DLLs :)

Anyway, com.tridion.web.Admin is part of cd_wai.jar which you are apparently missing but have configured CD to use. Either copy over the JAR file (along with any other ones you are missing from Tridion Content Delivery), or make sure your configuration does not reference WAI at all.

| improve this answer | | | | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.