5

When setting up promotions with SmartTarget 2014 SP1 I can get everything to work just fine if my content selection is based on a folder, but if I try to select components individually, the dropdown for selecting a Component Template is empty, both for a common Component Template, and also if I check the Select per Item checkbox. I have the same issue whether I create promotions on a master publication level (valid for all child publications) or on a local publication level.

Can anyone explain why this is happening, or how to get this working properly?

UPDATE: My Component Templates are 'dynamic' - Set to Published as a Dynamic Component with the Allow on Page Using Dynamic Assembly checkbox unchecked (these are standalone banners for SmartTarget only). I notice that when I check the checkbox, the CT appears in the list. Is this as intended? I would expect that it shouldn't matter if this box is checked.

5

It uses the same logic as when you select a Component Presentation to put on a Page: it will look at the Schemas the Components are based on and find any Component Templates that are linked to those Schemas.

  • See my update above - it works when the Allow on Page... checkbox is checked - which doesnt really make sense to me – Will Price Oct 20 '15 at 9:25
  • My neither. I guess the API method SmartTarget uses only returns items that can be placed on a page. I would consider that a defect. – Peter Kjaer Oct 21 '15 at 8:38
  • OK - thanks - I will report it to customer support – Will Price Oct 21 '15 at 10:46

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.