4

I have an issue with content within a Component Presentation (REL) not being displayed on a published page. We are migrating from Tridion 2011 to SDL web 8.5, so, these component templates were working on previous version.

Let me explain the scenario:

I have a component template "Arlo2 Product Slides How" (tcm:97-45521-32) enter image description here

which is rendering other components using this code:

<section class="product_slideshow @@CollectionLength("Component.Fields.products") > 3 ? 'long' : ''@@" arrows-t1">
<div class="container">
  <div class="slides ibp">
  <!-- TemplateBeginRepeat name="products" -->
@@RenderComponentPresentation(Field, productslides)@@
  <!-- TemplateEndRepeat -->
  </div>
</div>

where "productslides" is a component template (97-45519-32) REL too..

enter image description here

When I browser the page generated by Tridion, i see this code embedded

 <section class="product_slideshow long" arrows-t1">      
    <div class="container">        
    <div class="slides ibp">      
    <tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45591" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>
    <tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45593" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>
    <tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45588" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>
    <tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-46275" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>
    <tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45589" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>
    <tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45590" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>      
    </div>      
    </div>    
    </section> 

as you can see, .NET was able to get the content of the first template (97-45521-32) because we are seeing html code there .. but, the other component presentations are not getting resolved.

I run a query to Tridion 2011 broker database to check the content of component presentation and I got this:

<section class="product_slideshow long" arrows-t1">      <div class="container">        <div class="slides ibp">            <tcdl:ComponentPresentation type="Dynamic" componentURI="tcm:97-45591" templateURI="tcm:97-45519-32" xmlns:tcdl="http://www.tridion.com/ContentDelivery/5.3/TCDL" />            <tcdl:ComponentPresentation type="Dynamic" componentURI="tcm:97-45593" templateURI="tcm:97-45519-32" xmlns:tcdl="http://www.tridion.com/ContentDelivery/5.3/TCDL" />            <tcdl:ComponentPresentation type="Dynamic" componentURI="tcm:97-45588" templateURI="tcm:97-45519-32" xmlns:tcdl="http://www.tridion.com/ContentDelivery/5.3/TCDL" />            <tcdl:ComponentPresentation type="Dynamic" componentURI="tcm:97-46275" templateURI="tcm:97-45519-32" xmlns:tcdl="http://www.tridion.com/ContentDelivery/5.3/TCDL" />            <tcdl:ComponentPresentation type="Dynamic" componentURI="tcm:97-45589" templateURI="tcm:97-45519-32" xmlns:tcdl="http://www.tridion.com/ContentDelivery/5.3/TCDL" />            <tcdl:ComponentPresentation type="Dynamic" componentURI="tcm:97-45590" templateURI="tcm:97-45519-32" xmlns:tcdl="http://www.tridion.com/ContentDelivery/5.3/TCDL" />        </div>      </div>    </section> 

same query to SDL web8.5 broker database:

<section class="product_slideshow long" arrows-t1">      <div class="container">        <div class="slides ibp">      <tridion:ComponentPresentation runat="server"     PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45591" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/><tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45593" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/><tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45588" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/><tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-46275" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/><tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45589" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/><tridion:ComponentPresentation runat="server" PageURI="tcm:97-45594-16" ComponentURI="tcm:97-45590" TemplateURI="tcm:97-45519-32"/>      </div>      </div>    </section>  

so, it looks like component presentations from @@rendercomponentpresentation@@ are saved as with .net tag instead tcdl,

do you have any idea why it is happening? Am I missing any configuration?

8

I was able to fix the problem making this change on tcdl-conf.xml

Old value:

<Property Name="tcdl.target.language" Value="dotnet"/>

New value (this fixed the problem)

<Property Name="tcdl.page.target.language" Value="dotnet"/>

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.