3

When the smarttarget component is published, the item is not getting pushed to elastic search index (xo-contentfragments), the log shows the XoContentFragmentDeploy step is executed, but the cd_xo log showing only one below log entry when published

2021-01-14 13:22:54,368 INFO [ProcessingAkkaSpringContext-akka.actor.default-dispatcher-12] XoConfigurationReader - Loading smarttarget_conf.xml configuration.

In cd_core logs, I can see that the step is processed.

2021-01-14 12:42:05,749 DEBUG [ProcessingAkkaSpringContext-akka.actor.default-dispatcher-3] PipelineActor - Step 'XoContentFragmentDeploy' of pipelineId: 'Tridion-Process-PostCommit' for 'tcm:0-435249-66560' processed. 2021-01-14 12:42:05,764 DEBUG [ProcessingAkkaSpringContext-akka.actor.default-dispatcher-3] HybridStateStore - Found pipeline entity for execution id: tcm:0-435249-66560 and pipeline id: Tridion-Process-PostCommit

4
  • I did a test at least in the 9.5 + DXA 2.2 + XO module it was working fine. maybe you are still missing some configuration. Are you migrating from the Fredhopper to Elastic? or trying to set up from the scratch? Ensure your regions are created correctly? and indexes are created correctly?
    – Velmurugan
    Jan 14 at 15:58
  • I migrated from fredhopper, I am able to create new promotions from Targetting and those data are getting pushed to elasticsearch where as the new published promotions items are not getting indexed on elastic search. No error shown thee deployer showing xo item got processed, but no luck
    – Rafeeq
    Jan 14 at 16:59
  • 1
    Promotions from Targeting are being added via the Xo-Management service, whilst actual CPs are being added via the Deployer. The fact that XO Promotions are being updated doesn't mean that your published content also reaches ES. In your case, the issue is most probably with the Deployer.
    – Atila Sos
    Jan 15 at 17:56
  • Thank @AtilaSos, going through the configs if I can find something
    – Rafeeq
    Jan 17 at 10:58
1

A couple of failure points that you can look at for your implementation would be your start up parameters for your deployer to include es-host and es-port highlighted below.

Elasticsearch:
--es.host=10.100.101.52 (Elasticsearch server)
--es.port=9200 (port number of the Elasticsearch)

A quick verification would be to also check if the add-on is deployed correctly with the correct JSON parameters as per the online documentation specifically the environment variable in the add-on should match the environment name defined in your deployer start up / environment. Hope it helps!

1
  • Thanks Shiva, Gone through these, I have followed the xo upgrade document, docs.sdl.com/816112/741832/sdl-tridion-sites-9-5/… . I don't think I need content mashup or content expression, as I am doing this via deployer., I can also see below log, not sure if that helps.. 2021-01-17 11:02:03,733 DEBUG [http-nio2-8084-exec-5] HybridStateStore - Removing step ID: ExecutionId: tcm:0-435273-66560, PipelineId: Tridion-Process-PostCommit, StepId: XoContentFragmentDeploy elapsed 0
    – Rafeeq
    Jan 17 at 11:03
1

It was silly mistake during the deployer config. The XO deployer pipelins configs should have been placed after the Tridion-Commit-TX pipe line, instead I have placed the same at the end. Thanks Brian from SDL support for noticing the same.

2
  • Glad you figured it out. Can you accept your answer to keep unanswered questions minimum? Thank you!
    – Shiva
    Jan 21 at 14:05
  • done, thank you
    – Rafeeq
    Feb 10 at 9:19

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.