Skip to main content

Questions tagged [model-service]

The tag has no usage guidance.

Filter by
Sorted by
Tagged with
1 vote
1 answer
88 views

Read timed out at executing executeEntityQuery()

I am working on a query that excludes items based on the value of one of its metadata. The problem is that sometimes I get the result, but sometimes not. Error stack trace shows the following: com.sdl....
Chris's user avatar
  • 137
3 votes
1 answer
96 views

DXA Model Extension: Is it not Open Source?

Source code of (legacy) SDL Model service is available on GitHub: https://github.com/sdl/dxa-model-service Since this model service functionality is now provided by the GraphQL Content Service as the ...
Shahid Eqamuddin's user avatar
2 votes
1 answer
192 views

Is DXA 2.2 (Java) compatible with Sites 9.5?

After installing the Model Service from DXA 2.2 (Java) to Tridion Sites 9.5, the service starts successfully. However when requesting the page using Postman the below stacktrace is seen { "...
Terry Kim's user avatar
  • 926
0 votes
0 answers
35 views

DXA expansionDepth configuration

We have a bad performance in DXA Model Service and we think that is related to the Depth level configuration. We changed it in the CME, in the Admin tab -> DXA Settings and republished "publish ...
Guskermitt's user avatar
  • 1,297
1 vote
0 answers
24 views

CIS Performance log

We are having problems in one of our environments related with CIS performance. In DEV, the time consumed to retrieve a page is 1 second. But in UAT, the same page expends 60 seconds. Is there any ...
Guskermitt's user avatar
  • 1,297
2 votes
1 answer
83 views

DXA Resolver and data presentations + model building explained

Can someone please explain the role of the DXA Resolver and the Generate Data Presentation CT and how it affects building up the Page model? I understand that you must link the desired Schema to said ...
Atila Sos's user avatar
  • 6,290
0 votes
0 answers
41 views

Anchor tags not closing in model service response after upgrade to hotfix 2.0.3

We are using SDL web 8.5 and DXA 2.0 Java . Recently we have applied Model service hotfix 2.0.3 and we have found that the model service response is missing closing tag for anchors. The anchor tags ...
Abdul Qadir's user avatar
  • 2,495
3 votes
1 answer
86 views

How to debug DXA Model Service

I am trying to solve an issue were the JSON output of the DXA Model Service contains un-escaped RTF content breaking the JSON object. I would like build and debug the code of the DXA Model Service. I ...
Jeroen Suurd's user avatar
  • 1,660
1 vote
1 answer
70 views

Content Service breaks when content tagged with keyword is being requested via DXA Model Service DD4T

At this moment I have a DD4T 2.2 .NET web application which uses the DXA Model Service (SDL Web 8.5). I am able to retrieve 'normal' fields correctly. I have another question open about MultiMedia ...
Peter van der Lugt's user avatar
2 votes
2 answers
210 views

DD4T 2.2 MultimediaField empty when using Model Service

At this moment I have a DD4T 2.2 .NET webapplication which uses the DXA Model Service (SDL Web 8.5). All my fields are working, except for the Multimedia fields. The image property in the ViewModel ...
Peter van der Lugt's user avatar
1 vote
1 answer
54 views

Exception happened while loading schemas.json

I have a DD4T .NET web application using the DXA Model Service. The content is published as the DXA R2 data format. This situation is supported: Currently I am getting the following error: 2019-03-...
Peter van der Lugt's user avatar
2 votes
1 answer
88 views

DCP link in component RTF field DOES NOT get resolved by DXA Model Service

In our DXA application, we have a component, wherein the RTF field we are creating a hyperlink to a DCP, which is published independently. Now when we try to retrieve the component's content, the ...
NewUser's user avatar
  • 91
1 vote
1 answer
212 views

Getting 500 server error in model service "Unable to perform action"

We are using SDL Web 8.5 with DXA 2.0 Java. Model service is returning 500 server error while accessing any page without HTML extension while using HTML extension it is working fine we are getting ...
Abdul Qadir's user avatar
  • 2,495
6 votes
2 answers
427 views

How to install the DXA 2.1 Model Service extension

I'm currently installing DXA 2.1 in a Sites 9 environment. We are trying to install the new Model Service extension (an extension to the Content Microservice), but the documentation isn't very clear ...
Harald Hoffelinck's user avatar
2 votes
2 answers
135 views

DXA R2 ModelService returning 404 Not Found for Child Publication Mappings

UPDATE: Topology Mappings screen grab (host name obscured) We have setup a new instance of SDL Web 8.5 with DXA v2.0 and the Model Service using the R2 data model. Working Example (not accessible ...
John Askew's user avatar
4 votes
2 answers
239 views

What does it mean “Non Public Model Service” in DXA?

My question may not make much sense to many but want to clarify my doubts. I read DXA doc which says OOB we will have non-public restful web services: 1) Does this mean that these services are not ...
tech17's user avatar
  • 153
2 votes
2 answers
111 views

DXA Model service attempting to deserialize static files with no DD4T TBBs

Similar error from previously posted question but we aren't using any DD4T template building blocks in the page/component templates Deserialize DD4T content error while validating DXA Model service ...
STatarian's user avatar
2 votes
1 answer
234 views

Deserialize DD4T content error while validating DXA Model service

I am following the below url to configure DD4T 2.0 to consume DXA Model Service: http://blog.trivident.com/switching-to-the-dxa-2-model-service-in-your-dd4t-application/ As per above article, when ...
Sayoni's user avatar
  • 125
1 vote
1 answer
59 views

DD4T APPLICATION Integration with DXA 2 MODEL SERVICE

We are planning to integrate DD4T APPLICATION Integration with DXA 2 MODEL SERVICE using below Article http://blog.trivident.com/switching-to-the-dxa-2-model-service-in-your-dd4t-application/ We are ...
Prasanna K Gollamudi's user avatar
1 vote
1 answer
412 views

DXA Model Service is not registered

We have installed Content service, Discovery service, and DXA Model service. Since auto registration for DXA Model service is failing, as per DXA Model Service documentation from GIT Hub added the ...
Prasanna K Gollamudi's user avatar
2 votes
1 answer
368 views

DXA CTP 2.0 .NET Web app Internal Server Error

I did install successfully DXA CTP 2.0 on SDL Web 8.5 and also published all the example website pages successfully. DXA Model service also setup successfully and up and running. Accessing DXA Web ...
Velmurugan's user avatar
  • 8,125
1 vote
1 answer
79 views

DXA Java CTP 2.0 Model Service problem modelData is null

We have just installed the CTP 2.0 Model Service (CD Microservice) from the official SDL documentation: Model Service Documentation After successfully installing the service and calling the PageModel ...
S. Gabriel's user avatar