3

I've created a new Topology manager, new Discovery, Content and Deploy service as in the docs for a new site (in web 8).

I had an other site already set up on the same servers. Everything seemed fine but when I make a new site and publish the for example the homepage. It get saved inside the broker database of the other side.

Is there any other config outside those of the services I've to change? Or what is causing the issue?

Thanks a lot

  • If you have two deployers running on the same machine, make sure their "incoming" folders are different. – Nuno Linhares May 10 '17 at 4:53
  • Thanks for response. I've checked and they seems to be correct inside Tridion_CD_Microservices\Staging\mysite\deployer\config\cd_storage_conf.xml But indeed when publishing the .zip files get inside the incoming folders of the other website. – Carwack May 10 '17 at 7:33
  • They need to point to different locations. If you have two deployers, make sure the incoming folder in cd_deployer_conf.xml points to different places. If both deployers are monitoring the same incoming folder, you will have unexpected results (like what you're seeing now) – Nuno Linhares May 10 '17 at 7:35
  • Yes indeed but my deployers do point to different folders. I was wrong in my comment, they are indeed inside cd_deployer_conf.xml Is it the deployer service that places the files inside the incoming folder or which service does this? Thanks a lot – Carwack May 10 '17 at 7:46
  • 1
    yes i'll check my CDEnvironment config. it seems it uses the wrong discovery service so also the wrong deployer service. I've different environments and purposes. Thanks for your respons. – Carwack May 10 '17 at 8:45
3

Details are a little bit vague but I would start in your Deployer's config. Go to your Deployers root directory and then inside the config and open the cd_storage_conf. Confirm the details of your configuration.

Example:

<Storage Type="persistence" Id="defaultdb" dialect="MSSQL" 
            Class="com.tridion.storage.persistence.JPADAOFactory">`
<Pool Type="jdbc" Size="10" MonitorInterval="60" IdleTimeout="120" CheckoutTimeout="120" />
 <DataSource Class="com.microsoft.sqlserver.jdbc.SQLServerDataSource">
       <Property Name="serverName" Value="YourServerName" />
       <Property Name="portNumber" Value="1433" />
       <Property Name="databaseName" Value="Tridion_Broker" />
       <Property Name="user" Value="TridionBrokerUser" />
       <Property Name="password" Value="YourPassword" />
  </DataSource>

| improve this answer | |
  • Also check you have registered the Deployer service with the Discovery and that your Publication, inside the CMS, has the correct Business Process Type setup. – Richard Hamlyn May 9 '17 at 20:52
  • Thanks for the fast response. But in Tridion_CD_Microservices/mywebsite/deployer the cd_storage_conf is correct. Also i've the correct Business Process Type setup and it the Deployer has the Discovery service registered. <ConfigRepository ServiceUri="http://servername:port/discovery.svc" And I've restarted my services and IIS. – Carwack May 10 '17 at 6:51

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.